Bij Roda Automaterialen kunt u terecht voor het laten maken van een kentekenplaat. Dit zijn originele Nederlandse (gele) kentekenplaten, of de witte kentekenplaat voor getrokken materieel (zoals aanhangers en caravans). De kentekenplaat wordt direct geregistreerd en aangemeld bij RDW.

 

Voor de volgende type voertuigen worden kentekenplaten gemaakt klaar terwijl U wacht:

- Gele, witte, handelaren en taxi kentekenplaten worden gemaakt in onze winkel en zijn klaar terwijl u wacht.

- Luxe kentekenplaten worden ook in onze winkel zelf genaakt.

- Motorfietsplaten worden ook in onze winkel gemaakt en zijn klaar terwijl u wacht.

 

-Voor bromfiets / snorfiets en scootmobiel kentekenplaten.

 

Kentekenplaat verloren of gestolen?

Indien u uw kentekenplaat verloren bent, of deze is gestolen, wordt geadviseerd eerst aangifte te doen bij de politie. Doordat u aangifte doet bewijst u dat de kentekenplaat gestolen is en dit vrijwaart u van aansprakelijk mocht er iets gebeuren waarbij uw kenteken betrokken is (aanrijding, diefstal, etc.).

Als uw kentekenplaat verloren of gestolen is wordt de nieuwe kentekenplaat voorzien van een zogenaamde duplicaatcode. Deze toevoeging betekent dat er een 1 of een 2 boven het eerste streepje van het kenteken wordt geplaatst. De duplicaatcode is er om te zorgen dat u niet aansprakelijk bent mochten er strafbare feiten gepleegd worden met uw originele kentekenplaat.  Bij diefstal of verlies moet u altijd alle kentekenplaten vervangen en voorzien van een duplicaatcode.

 

Om een origineel Nederlands kenteken te laten maken heeft u twee dingen nodig:

-Origineel voertuigbewijs kentekenkaart of bij oudere voertuigen  (deel 1A + deel 1B)

-Geldig legitimatiebewijs, rijbewijs / paspoort of ID-kaart

 

Indien de auto niet op naam is: bedrijfspas (voor autoverkopers)

 

Online bestellen niet mogelijk:

Door de legitimatieplicht bij het aanvragen van een officiële kentekenplaat, is het niet mogelijk om deze online te bestellen.

 

Inleveren kentekenplaat:

-Als uw kentekenplaat gestolen is, of u bent deze verloren, hoeft u de overgebleven kentekenplaat niet in te leveren (deze dient u zelf te vernietigen).

-Wilt u een nieuwe originele kentekenplaat aanvragen zonder duplicaatcode (bijvoorbeeld door beschadiging of omruilen naar LUXE), dan is het noodzakelijk dat u de originele kentekenplaat inlevert.

 

Uitleg kentekenplaat:

In onderstaande afbeelding staat afgebeeld welke element terugkomen op een kentekenplaat: 

.

Witte kentekenplaat:

De witte kentekenplaat zonder EU-symbool en NL-teken is voor getrokken materieel, zoals aanhangwagens en caravans tot een laadvermogen tot 750 kg en voor de fietsendragers

.

Speciale kentekenplaten:

Naast de standaard Nederlandse kentekenplaten levert Roda Automaterialen ook Amerikaanse kentekenplaten ook wel 18.2 genoemd. Op aanvraag is het ook mogelijk om een oud Nederlandse kentekenplaat (donkerblauw met witte letters) te laten maken.

 

Luxe kentekenplaten:

Voor de bekende langwerpige en vierkante gele kentekenplaten is het mogelijk om tegen meerprijs te kiezen voor opgelegde letters. Standaard worden de letters in de kentekenplaat geperst.

 

 

Heeft u verder nog vragen over kentekenplaten?

Kom naar onze winkel, of neem contact op via 073 - 6138214