Taxikentekenplaat:

 

Taxivoertuigen zijn herkenbaar aan blauwe kentekenplaten voorzien van zwarte letters en - cijfers. Iedere taxiondernemer is sinds 2000 wettelijk verplicht deze te voeren. Dit is ingesteld om fraude en oplichting (illegaal taxivervoer) te voorkomen.

 

Export kentekenplaat:

 

Wanneer een voertuig wordt uitgevoerd (geëxporteerd) is een uitvoerkenteken benodigd. Bij de aanmelding voor export worden de Nederlandse kentekenplaten vernietigd. Het exportkenteken is 14 dagen geldig. De export plaat is wit met zwarte letters. 

 

BFG platen of NATO kentekenplaat:

 

 

 Deze kentekenplaat is (onder bepaalde voorwaarden) bedoeld voor Nederlandse militairen gelegerd in Duitsland. BFG staat voor British Forces Germany, gebaseerd op de Engelse NATO-partners. De registratie geeft de mogelijkheid voor militairen belastingvrije brandstof te kopen. Ook betalen zij geen houderschapsbelasting. Het nummerbord is zwart met witte letters.

 

Tijdelijke kentekenplaten:

 

 

Als zowel uw kentekenplaat als uw kenteken bewijs niet meer in uw bezit zijn, kunt u een tijdelijk kentekenbewijs en platen verkrijgen, deze zijn wit met zwarte letters, voorzien van een maandstempel tot wanneer deze geldig zijn.

 

Historische kentekenplaat:

 

 

Deze donkerblauwe kentekenplaat is toegestaan voor 'oldtimers', als de eerste toelatings datum in Nederland van voor 1 januari 1978 is. Ingevoerde auto's van voor 1973 krijgen automatisch een historisch kenteken

.